Актуални Новини

ЛЕТЯЩАТА КЛАСНА СТАЯ НА ЕКОПАК ЩЕ ПОСЕТИ БЕРКОВИЦА

DSC03373_1Зеления 3 D Екобус – “Летящата класна стая” на ЕКОПАК ще посети Община Берковица на 26-ти и 27-ми януари 2015 г. Всички ученици от 1-ви до 4-ти клас и децата от последна група на детските градини ще могат да получат своя интерактивен урок по разделно събиране на отпадъците, опазване на околната среда и грижа за природата.

До момента над 88 000 деца от 450 училища и детски градини са обучени в 3 D Екобуса на ЕКОПАК. Той се радва на огромния интерес на децата и на широката подкрепа на учителите, директорите на училищата и общинските администрации. Инициативата е изключително успешна и спечели много национални и международни награди, между които второ място на престижния конкурс на Международната асоциация за управление на отпадъците (ISWA 2013).

Тази инициатива е част от образователно-информационните кампании на ЕКОПАК за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки в общините. Тя цели да развие у децата положително мислене и отговорно отношение към околната среда и спестяването на природни ресурси.