Актуални Новини, Новини

ЛИЛИ АТАНАСОВА ОТ ПГ Д-Р “ИВАН ПАНОВ” ПРЕДСТАВИ СВОЯ ФИЛМ В КЪЩА МУЗЕЙ “ИВАН ВАЗОВ”

Лилия Росенова Атанасова от 11 клас и Донко Росенов Тодоров от 9 клас на ПГ „Д-р Иван Панов”

На 22.06.2022 г., инициативата на Музеен комплекс „Уредник за един ден” протече по-различно. Уредници бяха Лилия Росенова Атанасова от 11 клас и Донко Росенов Тодоров от 9 клас на ПГ „Д-р Иван Панов” – Берковица. В Дома на Вазов, Лилия Атанасова представи филма “По стъпките на езичеството до създаването на Християнска България”, с който спечели 1. място в категория “Видео материал”, на VII национална конференция по история “Личности и събития, повлияли на човешката история” – гр. Кърджали. Филмът е създаден наистина впечатляващо. Лили поднесе на своите зрители един нестандартен исторически разказ с безспорни кинематографични качества. Отстояването на подобна линия изисква не само талант, а вътрешна убеденост и знания. Григор Григоров – Директор на Гимназията пламенно поздрави своите възпитаници. Той изрази своята гордост от доклада на Донко Тодоров на тема: „Краят на неспокойните години на VII в. – управлението на кан Телериг и кан Кардам”, спечелил достойното 2. място сред голямата конкуренция.
Подаръци и грамоти за отличното им представяне връчи Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица, който ги поздрави за положените усилия и им благодари за знанията, ентусиазма и любовта към историята. Двамата уредници представили достойно своето училище и Берковица, получиха уверение от него, че Община Берковица ще им оказва подкрепа за техни бъдещи проекти.
Музеен комплекс – Берковица и Община Берковица благодарят за ентусиазма и любознателността на уредниците и на техните ръководители, благодарение на които, децата пазят жив споменът за Вазов.
Филмът може да гледате в YouTube канала на Община Берковица тук – https://youtu.be/VmxFsNmTwT0