Актуални Новини, Новини

ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ ЗА ЧЕТЕНЕ И ДИСКУСИИ “ЛЮБОСЛОВИЕ“

Читателски клуб "Любословие"

Освободете си час време в петък вечер за КУЛТура! Мястото е Културен център “Йордан Радичков”, 17:15 часа.
Ще четем от сборника с разкази „Млък“ на автора Радослав Бимбалов. Той спечели 3. място от близо 50 заглавия, които участваха в третото издание на Национална литературна награда “Йордан Радичков”.
…Всъщност да четеш е напълно нормално, защото си човек. Именно поизгубената, позабравена човещина е главната тема на „Млък“. Онова разнолико, противоречиво, но неизбежно твое човешко Вътре. Посвоему красиво, дори в тъгата или страха. Тези разкази са точното тегло на човешката душа.
В събитието ще се включи и Гергана Михайлова Стефанова, ученичка от ОУ Г. С. Раковски, с. Бързия с четене на Радичкови разкази. Читателският клуб беше открит по повод 93-годишнината от рождението на магьосникът на словото Йордан Радичков. Началото бе дадено по време на награждаването на победителите от третото издание на Национална литературна награда „Йордан Радичков“ на 22 октомври 2022 година. В предстоящите срещи участниците в клуба ще се запознават с творчеството на писатели от различни култури, епохи и жанрови направления.
С това събитие казваме добре дошъл на всеки читател, който не се страхува, че в опитите да познае себе си, ще даде възможност и на непознатия да го съгражда.