Актуални Новини, Новини

ЛЯТНА ЧИТАЛНЯ НА ОТКРИТО

Традиционната лятна читалня, организирана от библиотека „Йордан Радичков”- Берковица, се проведе за поредна година в градската градинка в центъра на града. Проявата бе съобразена с всички противоепидемични мерки. Всеки вторник на месец юли, всички любители на четенето, жители и гости на града, се потапяха в магията на българското слово, като четяха и обсъждаха различни произведения, предимно от български автори.

Целта на лятната читалня е да насърчи детското четене, да изгради правилно отношение на децата към четенето и книгата, да се стимулират изявите им  пред  публика и слушатели. Всяка година лятната читалня започва с литературни творби от Иван Вазов, чието име носи читалището в града. Най – дейни, като домакини, бяха децата от Берковица, които се включваха и помагаха и с доброволна дейност по подреждането и пренасянето на книгите. Безплатен библиотечен абонамент за следващата година получи бъдещата второкласничка Памела Петрова от класа на г-жа Ф. Горанова в III ОУ „Иван Вазов”, която с голямото желание и ентусиазъм при всяко посещение четеше изразително и без притеснение.

Екипът на библиотека „Йордан Радичков”- Берковица изразява своята благодарност към всички участници в лятната читалня и ги приветства с добре дошли в библиотеката през цялата година!