Актуални Новини

МБАЛ-БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ЛИНЕЙКА ОТ ИРЛАНДСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ

IMG_3288Общинската болница в Берковица получи линейка като дарение от Ирландския червен кръст по инициатива на преводачите към Европейската комисия в Люксембург и Брюксел – Николай Бояджиев и негови колеги. Те финансират със собствени средства транспортирането на возилото от Ирландия до България.

Днес ключовете на специализирания автомобил бяха връчени на прокуриста на болницата г-жа Юлия Веселинова от представителя на фирма „Дирент БГ“ Огнян Петров , съдействала за транспортирането и логистиката на дарението.

IMG_3286То идва точно навреме, защото транспортният парк на болницата се нуждае от сериозно обновление, а средствата не винаги достигат. Г-жа Веселинова благодари за високохуманния жест на дарителите от името на екипа на здравното заведение и пациентите. Линейката ще се ползва за превозване на пациенти на болницата, на които се налага да бъдат транспортирани в други лечебни заведения. Медицинският автомобил е марка „Форд“ и е оборудван с необходимата апаратура.

С оглед политиката за осигуряване на подкрепа на младите хора в Община Берковица и задоволяване потребностите от кадри в областта на здравеопазването, кметът инж. Милчо Доцов ще даде стипендии за обучението на 2-ма студенти по медицина.

Миналата година Община Берковица закупи съвременен стационарен цифров ехокардиограф за Медицински център-1 в берковската болница.

Апаратът разполага с пълни възможности за диагностика, измервания и калкулации за ехокардиография и ехография на венозни и артериални съдове, екстракраниални и транскраниални изследвания, малки части като щитовидна жлеза и др. С модерната апаратура се подобрява качеството на изследванията и се облекчава работата на специалистите.

На свое заседание на 28.02.2019 г. Общински съвет-Берковица взе решение с целеви средства на общината да се закупи операционна лампа за Хирургично и Акушеро-гинекологично отделение при МБАЛ-Берковица на стойност 13 000 лева.