Актуални Новини, Новини

МБАЛ – БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ ПАРИЧНА СУМА, ГЛАСУВАНА ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БЕРКОВИЦА, ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

На провелата се редовна сесия на 27.11.2020 година на ОбС – Берковица, Юлия Веселинова – Прокурист на МБАЛ – Берковица и д-р Димитров – Лекар в отделението за лечение на коронавирусна инфекция, внесоха яснота за състоянието на лечебното заведение по отношение на обезпеченост от към кадри, оборудване и медикаменти. Болничното заведение е обособило 12 легла за лица с наличие на заболяване от COVID – 19, като към момента са заети 10 от тях. Вътрешното отделение, с капацитет 19 болнични легла, е запъленено.

Има болни лекари, медицински сестри, санитари, а в отделенията медиците изнемогват заради недостига на персонал и се нуждаят от допълнителен такъв.

В знак на признателност и загриженост към пациентите на МБАЛ – Берковица, с решение на ОбС – Берковица, бе гласувано и единодушно решено да бъдат възстановени 10000 лева на болницата за изпълнение на противоепидемичните мерки. Със средствата ще бъдат закупени медицински уреди – ларингоскоп, пулсоксиметър, инхалатори, термометри, бутилки с кислород, дезифектанти, ръкавици, маски, предпазни облекла, медикаменти и други.

Общинските съветници изказаха своята благодарност към медиците за грижите, които полагат за всички нуждаещи се и за професионализма, който влагат в своята благородна дейност.