Актуални Новини

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „ЛАЧЕНИ ОБУВКИ ЗАПОЧВА НА 31 МАЙ

IMG_7537Началото на 26-то издание на Международния детски фестивал „Лачени обувки“ ще бъде дадено на 31 май в 9:30 часа в НЧ „Иван Вазов-1872“- Берковица. Близо 900 деца от страната и чужбина (Сърбия, Македония и Украйна) ще вземат участие в детския форум на талантите. В същия ден първи своето изкуство ще покажат малките певци. Участниците в раздел „Музика“ ще бъдат оценявани от професионално жури с председател Хайгашод Агасян.

На 1 юни на сцената на читалището ще се състезават участниците в раздел „Театър“. Председател на журито тук ще е Нина Димитрова.  Същия ден от 13:00 часа е откриването на изложбата от раздел „Детска рисунка“. Тази година участниците творят на тема „Приказен свят“. Председател на  журито в този раздел ще е Илия Костов.

На 2 юни сцената на НЧ „Иван Вазов-1872“ – Берковица ще е за танцьорите в раздел „Модерни танци“. Те ще бъдат оценявани от жури с председател Наталия Цонева. В съботния ден от 20:00 часа е юбилейната гала-вечер и награждаването на победителите.

Последният ден на  фестивала 3 юни общината предлага на децата развлекателна програма. Тя включва киноложка изложба и  риболов в градския шадраван.

Заповядайте!