Актуални Новини

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „ЛАЧЕНИ ОБУВКИ ЗАПОЧВА НА 1 ЮНИ

Началото на 25-то издание на Международния детски фестивал „Лачени обувки“ ще бъде дадено на 1 юни в 9:30 часа на площад „Радичков“. Близо 900 деца от страната и чужбина (Сърбия и Македония) ще вземат участие в детския форум на талантите. В същия ден първи своето изкуство ще покажат малките актьори. Участниците в раздел „Театър“ ще бъдат оценявани от професионално жури с председател Нина Димитрова.

На 2 юни на сцената на читалището ще се състезават участниците в раздела „Музика“. Председател на журито тук ще е Хайгашод Агасян.  Същия ден от 13:00 часа е откриването на изложбата от раздел „Детска рисунка“. Тази година участниците творят на тема „Детско царство“. Председател на  журито в този раздел ще е Илия Костов.

На 3 юни сцената на НЧ „Иван Вазов-1872“ – Берковица ще е за танцьорите в раздел „Модерни танци“. Те ще бъдат оценявани от жури с председател Ангелина Колева. В съботния ден от 20:00 часа е юбилейната гала-вечер и награждаването на победителите.

Последният ден на  фестивала 4 юни общината предлага на децата развлекателна програма. Тя включва киноложка изложба и  риболов в градския шадраван.