Актуални Новини

МЕСТНА ФИРМА ПРЕДСТАВИ БЕРКОВИЦА НА ПРЕСТИЖЕН ФОРУМ

Валентин Стоянов от Берковица е представил актуални възгледи при производството и маркетинга на чисти билкови продукти. Той е чел доклад на международна научна конференция в рамките на Международното селскостопанско изложение АГРА 2018, което се е провело в Пловдив в края на миналия месец.

В статията си Валентин Стоянов е акцентирал върху иновации при приготвянето на билкови тинктури. Сред тях са методи за безотпадни технологии, както и затворен цикъл на производство.

Международната селскостопанска изложба „Агра“ е най-големият форум на агробизнеса в Югоизточна Европа и витрина на иновациите в отрасъла.  Тя показва целия спектър от технологии, техника, оборудване, научни разработки, сортове и породи, необходими за развитието на селското стопанство. „Агра“ се е утвърдила като ефективна платформа за производители и търговци, полезно изложение за фермери и специалисти, престижен форум за представяне на новости.

В рамките на „Агра“ се организира и  Специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство „БиоАгра“.

Двете прояви отново са част от мегафорума за агробизнес, храни, вино и хорека сектора. В него са включени също: Международна изложба за лозарство и винарство „Винария“, Международна изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“ и Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“,  която от 2018 г. се обогатява с изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“.  Браншовата панорама се допълва от Международна изложба за пчеларство „АПИ България“ и изложба  „Вкусове от Италия“.