Актуални Новини

„МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ НА НАШИЯ ЛЮБИМ ГРАД БЕРКОВИЦА“

img_6076Събрали се в малкия салон на пенсионерския клуб, който ежедневно посещават, туристите-ветерани от Берковица показаха своята любов към града под Ком с рецитал „Минало, настояще и бъдеще на нашия любим град Берковица“. Темата за него е подготвена и разработена от Йорданка Цанова и Цеца Замфирова.

Присъстващата многобройна публика се върна назад във времето с легендите и историческите данни за Берковица, представени от певческата група към Клуба на туристите-ветерани.  За хората от трета възраст времето се дели на минало, настояще и бъдеще. Миналото е историята, бъдещето е това, което ще се случи, но какво е настоящето?  Настоящето за тях е един вечен миг, който се намира между миналото и бъдещето, но и взима част от тях. И в този вечен миг са и техните, съграждани, които са допринесли за развитието на този толкова красив подбалкански град. За да стигнат до бъдещето те се замислиха какво са постигнали до момента и отправяйки поглед напред видяха Берковица като едно добро място за живеене с по-добри условия и повече добрини. А това според пенсионерите ще се случи с реализацията на всички проекти, които разработва Община Берковица и реализира.

И така рецитирайки и пеейки песни за Берковица туристите-ветерани за миг забравиха грижи и болки. За пореден път те доказаха, че възрастта и годините не са пречка за веселие.