АКТУАЛНО

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ – РАЙОННА СЛУЖБА „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО” БЕРКОВИЦА

При възникване на пожар в жилищна или обществена сграда, най-важното нещо е евакуацията на пребиваващите в нея. За целта е необходимо предварително да са създадени условия за успешна евакуация. Тези условия се създават чрез комплекс от мероприятия, които се постигат още при планирането и построяването на сградите. Това се именно: необходима ширина на евакуационните пътища и изходи – коридори, стълбища и врати; недопускане на горими облицовки и други елементи в коридорите и стълбищата; свободно отваряеми навън врати с монтирани на тях брави „антипаник”; поставяне на схеми за евакуация, знаци указващи пътищата и изходите и евакуационно осветление.

За съжаление при експлоатиране на сградите често недобросъвестни ползватели си позволяват да премахват или променят някои от характеристиките на пътищата за евакуация, което при екстремна ситуация ще затрудни или възпрепятства евакуирането на хората. Често в стълбищните площадки, коридорите и фоайетата се поставят различни материали или оборудване, което стеснява евакуационния път. И ако при нормална обстановка тези материали се забелязват и лесно могат да се заобиколят, то при задимена среда или липса на електричество, когато се евакуираме, складираните в стълбищата и коридорите материали не се забелязват и могат да станат причина за наранявания и да попречат на напускането на сградата. Освен това, ако са налице складирани горими материали или оборудване, същите при горенето си допълнително повишават задимяването и могат да бъдат основна пречка да не успеем да се евакуираме. Също така, складираните в стълбища и коридори материали, са пречка и на спасителните действия на пожарникарите.

За осигуряване на оптимални условия за евакуация от сградите, от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Берковица, призоваваме всички граждани да премахнат складирани от тях материали от стълбищата; да не допускат повреждане на осигурени вътрешни пожарни кранове; да не допускат монтиране на допълнителни прегради по пътищата за евакуация. Напомняме, че ползването на общите части на сградите става съгласно определения ред в „Правилник за управлението, реда и надзора в етажната собственост” /ДВ бр.87/13.09.2002г./, при съгласието на всички съсобственици.

 

11.11.2013г.                                            

гр.Берковица                                                                                                                                                                                     От Ръководството

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ДЕН НА КМЕТА

Днес се проведе първа среща на Кмета на Община Берковица Радослав Найденов с кметове и кметските наместници на населените места

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

С ХРАСТОРЕЗИ И МОТОРНИ РЕЗАЧКИ ЛПГ-БЕРКОВИЦА СЕ ВКЛЮЧИ В ПОЧИСТВАНЕТО НА КАЛЕТО

Ученици от  Лесотехническа професионална гимназия  се включиха в инициативата на Община Берковица за почистване на местността с туристически потенциал –

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ОБЯВА

Военно окръжие – Монтана информира випускниците на средни училища в област Монтана, че за учебната 2024/2025 г.  НВУ „Васил Левски”

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (706) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (26) град Берковица (34) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (41) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

100% БУДНИ В СЕЛО СЛАТИНА

На 20 февруари фолклорната група на с. Слатина, специално за ” 100% будни” по БНТ, представи местни ястия в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.