Актуални Новини, Новини

МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ХРИСТО ТЕРЗИЙСКИ ПОСЕТИ БЕРКОВИЦА

watermarked-093Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски на 15 януари 2021 година посети Берковица.

Официалната визита в Община Берковица бе по покана на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, а на състоялата се среща бяха дискутирани важни за общината теми – предизвикателствата през изминалата 2020 и бъдещите планове през настоящата година.

Работна среща министър Терзийски проведе и със служителите от районното управление на МВР в нашия град, на която бяха обсъдени натовареността на състава, включително в контекста на допълнителните отговорности, наложени от пандемичната обстановка в световен мащаб, както и кадровата обезпеченост.

В хода на работното посещение г-н Терзийски  посети  и базата на сектор „Зоополиция и кинология“ към ГД „Национална полиция“ в града под Ком, където се запозна с условията за обучение на служебни кучета и водачи. Важно е да отбележим, че със средства по грантово споразумение „Повишаване капацитета за противодействие на миграционния натиск по българските външни граници“, финансирано по Механизма за спешно подпомагане по Фонд „Вътрешна сигурност“, базата беше реновирана и бяха закупени елитни животни, които се отглеждат и обучават за подразделенията на МВР.