Актуални Новини

МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ТОТЮ МЛАДЕНОВ И МИНИСТЪРЪТ НА ИКОНОМИКАТА, ЕНЕРГЕТИКАТА И ТУРИЗМА ДЕЛЯН ДОБРЕВ ПОСЕТИХА ДНЕС БЕРКОВИЦА ПО ПОКАНА НА КМЕТА НА ГРАДА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

Откриване на ремонтираното по „Красива България” отделение за лежащо болни в Дома за стари хора в Берковица направиха днес- 26 ноември, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Заедно с кмета Димитранка Каменова двамата министри символични прерязаха лентата на отделението в Дома за стари хора. През последните две години в дома са вложени близо 380 000 лева. В социалното заведение са настанени 150 възрастни хора, от които  50 % лежащо болни.

По късно министрите дадоха старт и на нов цех на известна шивашка фирма. Управителят и Марин Кожухаров съобщи, че към момента са разкрити 80 работни места, очаква се следващата година броят на работниците в Берковица да достигне 300. Кожухаров благодари на областната и общинска управа за съдействието. Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова изрази благодарност към всички, спомогнали за реализацията на проекта и изрази надеждата за бъдеща, съвместна работа с двете министерства по национални програми. На тръгване министър Тотю Младенов посети и разкритата в Берковица Обществена трапезария. Сред гостите на церемониите бяха народните представители на ПП ГЕРБ от региона и областният управител на Монтана Ивайло Петров.

Вашият коментар