Актуални Новини

МИНИСТЪР ВАЛЕНТИН РАДЕВ ОТКРИ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА РУ-БЕРКОВИЦА

IMG_1780В обновена с европейски средства сграда ще работят служителите от РУ-Берковица. Това е първата обществена сграда, реновирана по Оперативна програма „Региони в растеж“. Днес министър Валентин Радев, кметът инж. Милчо Доцов, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова, зам.-областният управител Нина Петкова, старши комисар Ивайло Антонов-Директор на ОД на МВР-Монтана прерязаха лентата на обновената държавна институция. По време на официалната церемония по откриването министър Радев благодари на кмета на Община Берковица инж. Милчо Доцов за избора да бъде обновена именно сградата на районното IMG_1779управление. „Този избор говори сам по себе си за уважението и оценката към работата на полицейските служители“, заяви министър Радев. Той припомни, че един от основните приоритети на ръководството на министерството е именно да осигури всичко необходимо на служителите си –от униформите, до оборудването им и добрите условия на труд. „Това е нашата задача, а една от основните отговорности на полицаите е  да са в помощ на хората, които да им вярват и да ги търсят“, подчерта вътрешният министър.“

В обръщението си кметът инж. Доцов също благодари на IMG_1795министерствата и припомни, че Община Берковица продължава работата по европейски програми и проекти.

На церемонията присъстваха заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев и гл. инспектор Бисер Йончев – Началник Районно управление на МВР-Берковица.

В рамките на работната визита, министър Валентин Радев  посети и групата в Берковица към сектор „Зоополиция, кинология и престъпления срещу животните“- ГДНП. Там на място той се запозна с отговорната работа на служителите,  от чиято грижа и опит зависи правилното обучение на полицейските кучета.