АКТУАЛНО

МЛАДАТА ПОЕТЕСА ОТ БЕРКОВИЦА АНА-МАРИЯ ГЕРАСИМОВА ПРЕДСТАВИ ВТОРАТА СИ СТИХОСБИРКА

„Целуната от Бог“ – така я наричат нейните почитатели, приятели и роднини. Това е Ана-Мария Герасимова от Берковица, 21-годишна обаятелна млада дама, която пише, пее и рисува. На 7 септември 2020 г. тя представи своята втора стихосбирка „Без граници, маски и други затвори“. Домакин на проявата, която бе част от програмата за празника на града, бе градската художествена галерия „Отец Паисий“ – Берковица. Корицата на книгата е авторска, дизайнер е Галя Петрова, илюстрациите са дело на нейният чичо Валентин Герасимов, а редактор е Митко Новков. Случайност или не, заглавие и текстове, в красив синхрон със специално създадените илюстрации за тази книга, докосват най-съкровени мисли и емоции у читателя.

Ана-Мария Герасимова е млад човек, с жив и борбен дух, проницателен поглед се крие зад ослепителна усмивка и нежна душа. Изпълнена с творческа енергия, неподправен чар, изразена емоция в думи, минават през читателите и покоряват. С истинност, болка и надежда. Дали усмивката е маска или маската крие усмивка?

Ана-Мария разказа за своя творчески път, за хората, които я подкрепят и насърчават, за хората, които първи са я докоснали до изкуството. Нейните първи стъпки в музиката са на 4-годишна възраст, а нейният първи учител е г-жа Ирина Николаевна. От малка изкуството е неизменна част от нейния живот, част от самата нея. В свободното си време рисува върху текстил и платна, свири в рок банда, а през 2018 г. издава и дебютната си стихосбирка „Пияните мисли на една трезва глава“. Тя споделя, че се вдъхновява от всичко – от слънчевите лъчи до възрастните хора в трамвая, от всички случки, на които е свидетел в ежедневието, и че животът й поднася толкова много поводи за размисъл – човек само трябва да си отвори очите!

В приятелски разговор и прочит на любими стихове от новата книга премина неусетно събитието. Всеки, докоснал се до това лъчезарно дете на природата, сподели впечатленията и възхищението си от нея.

Младата поетеса докосна сърцата и душите на всички присъстващи със своето обаяние, усмивка и очарователно излъчване. Тя развълнува всички нейни гости и с изпълненията си в дует с поета – музикант Боби Мирчев.

Официални гости на събитието бяха кметът на Община Берковица Димитранка Каменова и зам. – кметът на Община Берковица Спаска Георгиева. С много вълнение и топли чувства г-жа Каменова поздрави младото момиче за всички нейни творчески успехи, като й пожела достигане на още по-високи върхове!

Скъпа Ана-Мария,

Пожелаваме ти здраве, успешни начинания и сбъднати мечти.

Слънце нека грее във твоите очи,

усмивка на лицето твое нека да цъфти.

Щастието да бъде винаги до теб.

Успехът да те следва и води те напред.

„Поезията на Ана-Мария е фонтан от любов, от надежда, от търсе­не, намиране, отново разбъркване и прекрачване с още едно квадратче към сърцето. И така, докато пъзелът не се нареди. Сякаш приел форма от редовете й той ухае на жасмин, усмихва се, плаче, вярва в доброто и остава винаги по някой ред недописан. Фразата й е бърза, модерна, на­късана, но и напевна. Носи заряда на нова, но и отдавна позната мисъл. Да се потопим в нейния свят е като да знаем вече всичко за него, но и да разберем още нещо за себе си. Да сме завинаги млади и заедно с нея да танцуваме без граници, маски и други затвори.“

Йоана Мирчева

watermarked-DSC01705watermarked-DSC01685

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ПОКАНА

Уважаеми съграждани, административното ръководство и екипа за изпълнение и управление на Проект „Грижа в дома в община Берковица”, финансиран от

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВА

Община Берковица, в качеството си на бенефициент по проект BG05M9OP001-2.019-0019 „Дневен център за деца и младежи с увреждания – гр.

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Дом за стари хора - Берковица (8) Кмет на Община Берковица (39) МИГ Берковица и Годеч (14) НЧ "Иван Вазов - 1872" (8) Образование (41) Община Берковица (439) Общинска администрация-Берковица (57) Общински съвет-Берковица (25) Обява (23) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) велислав захариев (8) дневен ред (12) заповед (14) заповеди на кмета (23) избори (10) избори за Народно събрание (9) кмет берковица (8) кмет община берковица (14) конкурс (12) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (17) общинска администрация (55) общински съвет - берковица (8) обява община берковица (8) обявление (77) обявление отдел СУТ (13) основни училища (8) отдел строителство (22) поздравителен адрес (21) проект (12) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (11) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (9) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Велислав Захариев Вицешампион
Актуални Новини

ВЕЛИСЛАВ ЗАХАРИЕВ СТАНА ВИЦЕШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО КЛАСИЧЕСКИ ШАХМАТ ЗА 2023 г. В ГРУПАТА НА 8-ГОДИШНИТЕ

От 2.06.23 г. до 8.06.2023 г., в курортния град Приморско се проведоха държавните индивидуални първенства по класически шахмат за момчета

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО СЪБЕСЕДВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТ „МЕДИЦИНСКА СЕСТРА“ В „ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ – ГР. БЕРКОВИЦА”

Въз основа на представените документи Комисията, назначена със Заповед № РД-15-351/07.06.2023 г. на кмета на Община Берковица, по проект №BG05M9OP001-2.019-0019

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

УВЕДОМЛЕНИЕ

Областно пътно управление – Монтана уведомява, че от утре, 10 юни 2023 година, се възстановява движението на камиони над 10

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.