Актуални Новини

МЛАДА ПОЕТЕСА ОТ БЕРКОВИЦА ДОКОСНА СЪРЦАТА И ДУШИТЕ НА ХОРАТА

„…за да запълниш

празнотата в сърцето

трябва да имаш сърце…“

IMG_2232„Целуната от Бог“ – така я нарекоха нейните почитатели, приятели и роднини.  Това е Ана-Мария Герасимова от Берковица, 19-годишна обаятелна млада дама, която пише, пее и рисува. На 20 септември 2018 г. тя представи своята дебютна стихосбирка „Пияните мисли на една трезва глава. Домакин на проявата бе Градска художествена галерия „Отец Паисий“-Берковица. Стихосбирката на младата поетеса, която е и студент по право, е един „бунт към реалността, към забравените ценности в обществото“. Корицата на книгата е авторска, дизайнер е Галя Петрова, илюстрациите са дело на нейния чичо Валентин Герасимов, а редактор е Елка Бабачева, нейна учителка по литература.

IMG_2219Ана-Мария разказа за своя творчески път, за хората които са я подкрепили и насърчили, за хората, които първи са я докоснали до изкуството. На 4 години са нейните първи стъпки в музиката, а нейният първи учител е г-жа Ирина Николаевна. В приятелски разговори и прочит на любими стихове от новата книга премина неусетно вечерта. Всеки, докоснал се до това лъчезарно дете на природата, разказа за съвместната им работа. Текстописецът и автор на детски книги и песни Боби Мирчев бе сред гостите на събитието. Със своята китара и в дует с Ана-Мария, той показа още един от талантите на младата поетеса, а именно – пеенето.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметовете г-жа Ася Велиславова и г-н Радослав Найденов, който поздрави Ана-Мария Герасимова, споделяйки, че тя е успяла да докосне сърцето и душата на всеки един в залата.

„Търсеща, емоционална и влюбена в живия живот, в истинските и неподправени неща, защото вярва, че …“в свят като този е невъзможно да се стоплиш, ако от вътре не гориш…“

…Това е Ана-Мария!“

/Боби Мирчев/