Актуални Новини

24 ОКТОМВРИ Е КРАЙНИЯТ СРОК ЗА КОНКУРСА “ДЕЦАТА СА АНГЕЛИТЕ НА СВЕТА”

Конкурсът  „Децата са ангелите на света“  се обявява по случай 88 години от рождението на Йордан Радичков – български писател, драматург и сценарист, един от класиците на българската литература.

КОНКУРСЪТ Е В ДВА РАЗДЕЛА:

І. Литературно творчество – конкурс за детски  разказ „Моята среща с животните”;

Конкурсът е на свободна тема. Децата трябва да напишат разказ.  Текстът  трябва да има сюжет, герои и неочаквана развръзка.

Възрастова група от ІV до VІІ клас.

Внимание! Този конкурс е за тези от вас, които имат смелостта да споделят смешни, мъдри, тъжни и трагикомични истории  на деца и срещата им с животните.

Всеки разказ трябва да бъде придружен от: трите имена на автора, възраст, училище. Текстовете може да бъдат ръкописни или печатни по избор на автора.

ІІ. Изобразително изкуство – конкурс за детска рисунка „Ние, врабчетата”;

Децата рисуват без ограничения на стила, материалите и техниката. Рисунките да са с посочен адрес,  трите имена, възраст  и училище на ученика.

Предоставят се на преподавателя  в училище или направо в  Етнографски музей, където жури ще определи І. ІІ. и ІІІ. място.

Възрастова група от ІІ до ІІІ клас.

Началото на конкурса е 29.09.2017 г., а негов край е  24.10.2017 г.

Награждаването на победителите и откриването на изложбата ще се състои на 26.10.2017 г. от 14:00  часа, в къща- музей „ Иван Вазов”.

За контакти телефон  0953/88 045  кацеларията на Етнографски музей –Калинка Петрова.