Актуални Новини

НАГРАДИ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ВТОРО ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ – БЕРКОВИЦА ОТ МЕЖДУНАРОДЕНИЯ КОНКУРС „АЗ ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ“

Ученици от второ ОУ „Христо Смирненски”  постигнаха добри резултати от Международния конкурс „Аз обичам Черно море“. В раздел „Поезия“  второкласничката Карла Красимирова – възпитаничка на г-жа Надя Тимчева, се класира на  4-то място със стихотворението си „Черно море“, а Лора Живкова, чийто ръководител е г-жа Емилия Янева, зае 7-мо място. В раздел „Изобразително изкуство“ на девето място се класира рисунката на Славина Калинова, също от класа на г-жа Янева.

Във втората възрастова група шестокласникът Станимир Красимиров се нареди на 2-ро място със стихотворението „Да почистим брега на морето“, а седмокласничката Цветелинка Георгиева е шеста със стихотворението „На море“. Творбата на Даниела Георгиева от 6. клас е на осмо място. Грамота за отлично представяне в раздел „Фотография“ получи седмокласникът Теодор Тодоров.

Конкурсът се организира от община Несебър и Общински детски комплекс и е част от програмата на община Несебър за отбелязване на международния ден на Черно море – 31-ви октомври. В тазгодишното издание на конкурса в трите раздела – фотография, литературно творчество и изобразително изкуство са се включили над 500 участници от цялата страна. Целта на състезанието е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинено от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

Стихотворенията можете да прочете във вестник „Ведбал“ на адрес: http://2ou-berk.com/Word/Vedbal_oktomvri_2012.pdf

 

Вашият коментар