На 25.02.2019 година в Профилирана гимназия “Д-р Иван Панов” се проведе Дванадесетото състезание “Най-добър млад готвач и най-добър млад сервитьор”, което се организира от паралелките със специалност „Хотелиер. Организация на хотелиерството“. Състезанието е кръг от Националното състезание “Най-добър млад готвач и най-добър млад сервитьор”, което се организира от Министерството на науката и образованието.
На състезанието присъстваха инженер Нина Кирилова- експерт по професионално обучение в РУО Монтана, Румян Горков-директор на ПГ „Д-р Иван Панов“, професионално жури в състав: Валентина
Борисова – дългогодишен професионалист в областта на ресторантьорството, Детелина Стоилова и Александра Врачанска- дългогодишни шеф-майстори в готварството, учители и ученици.
В състезанието се включиха учениците от 10., 11. и 12. клас на професионалните паралелки, разпределени в три отбора. Готвачите трябваше да приготвят тристепенно меню за два часа и да аранжират по 4 порции. Сервитьорите, предварително подредили своите маси, трябваше да представят менюто на своите гости и да ги обслужат.
Победители станаха: Лилия Иванова от 12. А клас при сервитьорите и Виктория Кирова от 10. А клас при готвачите .
За всички присъстващи учениците от професионалните паралелки бяха подготвили презентация, викторина, скечове, игри и хора.