АКТУАЛНО

НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА ОБЕКТ ПО ПРОЕКТ „ПРЕЧИСТВАТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ ЗА ПИТЕЙНИ ВОДИ, АЛПИЙСКО ВОДОХВАЩАНЕ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА НА С.БЪРЗИЯ, ОБЩИНА БЕРКОВИЦА”

Първа копка по проект „ПРЕЧИСТВАТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ ЗА ПИТЕЙНИ ВОДИ, АЛПИЙСКО ВОДОХВАЩАНЕ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА НА С.БЪРЗИЯ, ОБЩИНА БЕРКОВИЦА” беше направена в местността „Равнище“ край село Бързия. Стойността на проекта е 5 695 620,88 лв.  Общата цел е подобряване условията за живот в Община Берковица, чрез подобряване на достъпа до качествена водоснабдителна и канализационна инфраструктура.

Конкретните цели на проекта може да се обобщят в следните направления:

–       подобряване на качеството на питейна вода в село Бързия

–       достъпност на населението до чиста питейна вода

–       опазване на околната среда в региона и намиране на решение за минимизиране на загубите от водоподаването към населението.

Реконструкцията на съществуващата водоснабдителна и разширяването на канализационната мрежа са важни за опазване на околната среда и подобряване на нивото на услугите предоставяни на населението.

Гости на официалната церемония бяха народният представител Петър Якимов, областният управител на Монтана Анатолий Младенов, инж. Юлиян Иванов – председател на ОбС Берковица, кметът на Община Берковица Димитранка Каменова, зам. кметът Гергана Антонова , Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, представители на обединението и медии.

След тържествения водосвет и символичната първа копка, за приветсвия и благодарности думата бе дадена кмета Димитранка Каменова и г-н Доминик Хамерс.

Проектът „ПРЕЧИСТВАТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ ЗА ПИТЕЙНИ ВОДИ, АЛПИЙСКО ВОДОХВАЩАНЕ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА НА С.БЪРЗИЯ, ОБЩИНА БЕРКОВИЦА” е с Договор № 12/321/00031 от 18.02.2010 г. по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

когато светът беше шарен
Актуални Новини

КОМЕДИЯТА „КОГАТО СВЕТЪТ БЕШЕ ШАРЕН“ СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА ВЛАДИСЛАВ КАРАМФИЛОВ-ВЪРГАЛА ЩЕ ГОСТУВА В БЕРКОВИЦА

Каним Ви на театър на постановката „Когато светът беше шарен“ – една тъжна история, разказана по смешен начин.На 14 ноември,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-143 (11) от 18.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Детско полицейско управление
Актуални Новини

В 4. ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“ – БЕРКОВИЦА БЕ ДАДЕН СТАРТ НА ПРОГРАМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

На 22 ноември 2022 година с тържествена церемония 4. ОУ „Георги Сава Раковски“ – Берковица, Община Берковица и Районно управление

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА ФИНАНСОВА И КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Обявление за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Берковица

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.