Актуални Новини

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ БЕБЕ НА ГОДИНАТА

Кампанията БЕБЕ НА ГОДИНАТА е инициирана от Д-р Антония Григорова в навечерието на 2000 г. и с годините тя се наложи като в Новогодишна традиция. Идеята е да се излъчи Първото новородено в България, което навръх Бабинден да се ориса от предварително избрана общественозначима личност. Основен медиен партньор на тазгодишната БЕБЕ НА ГОДИНАТА е Порталът на българските общини www.Kmeta.bg, с чието съдействие ще открием БЕБЕ 2014. На 20 януари, Деня на родилната помощ – Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще ориса бебето, родено най-скоро след настъпването на Новата година . Според новия регламент, в надпреварата ще участват само новородени, вписани в Електронния регистър на ражданията, съобщи д-р Антония Григорова, организатор на кампанията на сп. “9 месеца”.

Целта на кампанията е да акцентира върху актуалните демографски и репродуктивни проблеми в страната и върху политиките за подобряване на условията за раждане и отглеждане на деца.

За последните 14 години кампанията си спечели привърженици и последователи сред местната власт в страната. Вече е традиция за много общини, в първите дни на всяка година, кметовете да излъчват Първото новородено в местните АГ клиники и отделения и да го орисват в Деня на родилната помощ.