Актуални Новини

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО ВЪВ ВТОРО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“

14647444_1243089625755737_404835281_oНаричат книгата  „прозорец  към света“.  Не е случайно – знаят го възрастните, трябва да го разберат и децата. В Националната седмица на четенето във 2.ОУ „Хр.Смирненски“  се опитахме да помогнем на учениците да усетят магията на книгата по един различен начин.

Седмицата започна с едно “по-различно“ състезание по български език. По-различно, защото се проведе между четвъртокласници от класа на г-жа Лилия Антонова и ученици от 6.б клас с преподавател Мадлена Алексиева. Изглеждащо на пръв поглед неравностойно, съревнованието имаше за цел да изпита способността на  децата от четвърти клас, на които в края на годината им предстои матура, да работят в по-различна и напрегната атмосфера. Освен,  че трябваше проверят граматичните и правописните си познания, те трябваше да се борят  за бързина и време пред погледите на други ученици.

Петокласниците с преподавател по БЕЛ Валя Крумова проведоха открит урок на тема “Моето любимо стихотворение“. Те си размениха книжки от личната библиотека и декламираха стихотворение по свой избор. Впечатляващо е, че преобладаваха стиховете с патриотична тематика. На урока бяха поканени и  присъстваха директорът на училището г-жа  В. Недкова и родители на учениците.

В 7 клас бе изнесена мултимедийна презентация за един от най-великите българи Христо Ботев. За живота и творчеството на големия поет ни разказа ученичката Жулиета Костова.

С инициативата „Представям ви моята любима книга“ завърши Националната седмица на четенето във 2. ОУ „Христо Смирненски“.  Учениците от 3.б клас споделиха със съучениците си най-интересните и вълнуващи моменти от любимата си книжка.