АКТУАЛНО

НАЧАЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ ПОДОБРЯВАНЕ ПРОЦЕСА НА ПРИЛАГАНЕ НА ПОЛИТИКИ И ПОДГОТОВКА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА“

IMG_6457opak2_logoВ заседателната зала на община Берковица от 12.00 часа на 10 февруари 2014 г. се проведе начална пресконференция по проект „Подобряване процеса на прилагане на политики и подготовка за разработване на стратегически документи на община Берковица“, Приоритетна ос  1 „Добро управление“, Подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики“ , финансиран с Договор № 13-13-59/11.12.2013 г. по Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта за безвъзмездна финансова помощ е 73 738,62, а срокът за изпълнение 9 мeсеца.

На пресконференцията присъстваха инж. Юлиян Иванов-председател на ОбС, зам. кметът Радослав Найденов, секретарят Биляна Стаменова, директори на дирекции и служители на общинска администрация. Ръководителят на проекта – Красимир Савов представи и останалите членове от екипа за управление. Присъстващите бяха запознати с целите, предвидените дейности и очакваните резултати от проекта.

Основната цел е подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики за местно и регионално развитие в община Берковица в ефективна координация и партньорство с всички заинтересовани страни. Специфични цели са въвеждане и прилагане на интегриран подход в общинската администрация в областта на планирането и управлението на местното развитие, както и правила за мониторинг, контрол и последваща оценка на изпълнението на конкретни политики на община Берковица; укрепване на капацитета на местната власт и структурите на гражданското общество за разработване на стратегически документи за развитие и прилагане на ефективни и ефикасни политики за реализирането и; изготвяне на адекватен Общински план за развитие на община Берковица за периода 2014-2020 г.; осигуряване на ефективно управление, информираност и прозрачност при изпълнение на проектните действия.

Целевите групи на проекта са ОбА – Берковица и структури на гражданското общество. Очаквани резултати: подобряване работата на общинска администрация по отношение на провежданите политики; извършване на качествена оценка на ОПР(2007-2013) на община Берковица; повишена квалификация на служителите на администрацията и на структурите на гражданското общество и повишена обществена информираност за ползите от проекта и помощта от ЕС.

По време на дейностите за информация и публичност и след завършване на проекта обществеността ще бъде информирана за резултатите от него, както чрез регионалните средства за масово осведомяване, така и чрез интернет страницата на община Берковица– www.berkovitsa.bg.

 Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

АПОСТОЛЕ, ТИ ПРИМЕР СИ ЗА НАС!

Апостоле, апостоле!Живееш в сърцата ни Апостоле!Живееш и не ще умреш!Сърце юнашко носиш.Сърце юнашко, на Майка България! На 19.02.2024 г.,(понеделник) в

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (72) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (716) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (46) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (27) град Берковица (40) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (15) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (32) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (42) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

С ГРИЖА КЪМ ПРИРОДАТА

Децата от детска градина  “Васил Левски”, с. Бързия дадоха нов живот на дръвчето, което им бе дарено от кмета Радослав

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.