Актуални Новини, Новини

НАЧАЛО! КОИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МЛАДЕЖКИ ДЕЛЕГАТИ КЪМ ООН ЗА 2021 ГОДИНА!

На 11.01.2021 година се проведе онлайн събитие във фейсбук страницата на Български младежки делегати към ООН /Bulgarian Youth Delegates to the UN/, в което тазгодишните младежки делегати – Тодор Рогошев и Кристиана Стоянова представиха своите приоритети и цели за 2021 година.

Акцент на събитието бяха резултатите от проведената анкета през миналата есен, работата им по време на своя пасивен мандат, както и очакванията им за тази година.

Зрителите на събитието не пропуснаха да похвалят двамата младежи -„Дезрайте!“, „Поздравления!“, „Успех!“, както и да зададат своите въпроси, на които получиха удовлетворяващ отговор.

Кристиана е родом от морската столица. Тя е бакалавър по „История“ и магистър по „Кризи, конфликти и дипломация“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Втората си магистратура „Международни отношения“  завършва в Утрехт, Холандия. В момента е учител в ОУ „Христо Ботев“ гр. Варна по програма „Нов път в образованието“ на фондация Заедно в час и национална програма „Мотивирани учители“.

Тодор Рогошев е роден в гр. Стара Загора. Завършил е „Право“ в  Пловдивски Университет  „Паисий Хилендарски“ като основния му интерес е международното право и правото на Европейския съюз. През 2018 г. се сертифицира и вписва като медиатор към Единния регистър на Министерство на правосъдието. Участва в редица национални и международни състезания, сред които са състезание по международно право Philips Jessup от 2017 до 2020 г., състезания по дебати, международно състезание по хуманитарно право Kırımlı Dr. Aziz Bey и други.

Програмата „Български младежки делегати към ООН“ има за цел да излъчи представители на българската младеж на най-високо международно ниво, които трябва да са на възраст между 19 и 29 години, чиято задача е да бъдат  мостът и връзката на младите хора в България с институциите, да идентифицират предизвикателствата пред българската младеж, да защитават техните интереси и правото им на глас. Техният мандат представлява 6 месеца пасивен и 12 месеца активен мандат, през които делегатите работят на местно, национално и международно ниво.

Програмата „Български младежки делегати към ООН“ се осъществява от Дружество за ООН в България с подкрепата на Министерство на външните работи в партньорство с Национален младежки форум, Българска платформа за международно развитие и др.

Повече информация за Програмата и дейността на делегатите можете да видите на официалния им сайт www.bgyouthdelegate.org или техните фейсбук (Бъларски младежки делегати към ООН / Bulgarian Youth  Delegates to the UN) и инстаграм профили (bgyouthdelegate).

Община Берковица ще Ви информира за предстоящи техни изяви и събития.