Актуални Новини, Новини

НА ДОБЪР ПЪТ ВИПУСК 2017

5Лесотехническа професионална гимназия гр. Берковица изпрати випуск 2017 година. Атрактивно, запомнящо се, вълнуващо бе сбогуването с абитуриентите. Изпратиха ги техните съученици, учители, родители.
Дванадесетокласниците за последен път чуха школския звънец, който сякаш пулсираше с развълнуваните от предстоящето млади хора.
С вълнение директорът Христина Христова приветства абитуриентите. „Скъпи зрелостници, от тук нататък сами ще трябва да вземате своите решения и да носите отговорност. Ще поемете по нов път – пътя на бъдещето. Пожелавам ви вяра в собствените сили, да съхраните любовта към живота и знанието, към училището, към родния град, към Родината. Имайте надеждата, че светът ще стане едно по-хубаво място за живеене. И се борете за това.”
От името на дванадесетокласниците Яна Григорова, която вече е приета за студентка в Лесотехническия университет, благодари за грижите през годините. „На вас, скъпи учители, дължим зрелостта си. Вие ни напътствахте и ни показахте, че за да успееш, трябва да се бориш.”6
Празникът завърши впечатляващо – ефектна цветна дъга, с цветовете на българското знаме, оцвети двора на най-старото школо в Северозапада, за да покаже, че учебното заведение освен че е обучило, е успяло и да възпита младежите и в обич към Родинта.