Актуални Новини, Новини

ЗАПОЧНАХА МАСОВИ ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Постоянно нараства броят на регистрираните случаи на COVID-19, както в страната, така и в региона. Начинът за ограничаване разпространението на вируса е стриктното спазване на противоепидемичните мерки. В тази връзка, съгласно разпоредбите на Министерството на здравеопазването, Община Берковица извършва строг контрол относно спазването на мерките на територията на община Берковица.

watermarked-DSC04049Комисия от служители на Общинска администрация – Берковица, съвместно с представители на РУ на МВР – Берковица, извършват проверки за спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти и пазарите в града. Извършени са проверки на над 30 обекта. Проверяващите следят за носенето на предпазни маски, спазването на дистанция и разделение на потоците, както и за извършването на дезинфекция. Спрямо нарушителите ще бъдат прилагани съответните административно-наказателни мерки. До момента, в хода на проверката, не са констатирани нарушения. Създадена е организация за провеждането на петъчния пазар в Берковица. Движението се осъществява еднопосочно, има указателни табели за вход и изход, маркировка за вход и изход, пропускателен режим. На входа на пазара се извършва задължителна дезинфекция, като не се допускат посетители на пазара без защитна маска за лице.

watermarked-DSC04022По инициатива на Община Берковица, служители на администрацията поставиха и информационни табели на видни места в града за спазване на противоепидемичните мерки – задължително носене на предпазна маска, спазване на дистанция и използване на дезинфектант. Проверките продължават.

Община Берковица апелира за стриктно спазване на  инструкциите на здравните власти, за отговорно поведение и повече дисциплина на всички граждани!

watermarked-DSC04038watermarked-DSC04041watermarked-DSC04002