Актуални Новини

НЕПОБЕДИМИТЕ БЕРКОВСКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

IMG_5061Берковица беше домакин на Заключителния етап на Републиканския шампионат по Приложно колоездене. Право на участие имаха най-добрите отбори от страната за годината – Берковица, Първомай, Челопеч, Силистра и Етрополе във двете възрастови групи.

Пред очите на много гости, родители и граждани състезателите показаха своите умения по майсторско управление на велосипед. За пореден път децата от Берковица доказаха, че са най-добрите.

В отборното класиране двата ни отбора  заеха първите две места. Третото място остана за отбора на град Първомай. В индивидуалното класиране при момичетата победи Ралица Тихомирова Каменова следвана от Преслава Валентинова Стоянова и Валери Томиславова Желязкова трите от отбора на община Берковица. При момчетата Румен Григоров Григоров от Берковица зае първото място, а второто и третото станаха притежание на Дани Костадинов и Стойчо Димов от град Първомай.

Този кръг беше  последен  за Валери Желязкова и Свилен Клименко, поради навършване на възрастта.  Те бяха наградени със специален плакет от Община Берковица, за достойно представяне през годините, с пожелание за здраве и още по-високи успехи.

Трябва да отбележим, че състезанието премина при много добра организация и коректно съдийство от страна на Нели Стоянова Сергеева, която е наша бивша състезателка по Приложно колоездене.

На този кръг по традиция се награждават най-добре представилите се отбори и състезатели през настоящата година. И това са отново децата на Берковица. Във двете възрастови групи те са крайни  победители, което ги прави за поредна година  носители на  Преходната купа.

При 10 -12 годишните Преслава Стоянова и Кристиана Райкова бяха наградени съответно за първо и трето място в крайното класиране, а при момчетата таза награда грабнаха Румен Григоров за първото  и Александър Митов за третото място.

При 12-15 годишните Валери Желязкова е трета за годината, а Георги Яврийски, Свилен Клименко и Петър Витанов са на първите три места.

Успехите, които постигнаха берковските велосипедисти са плод на много труд и постоянство от страна на треньори и състезатели, но те не биха били възможни без подкрепата на родителите и най-вече на община Берковица.