Актуални Новини, Новини

НЕПОБЕДИМИТЕ БЕРКОВСКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

НЕПОБЕДИМИТЕ БЕРКОВСКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

Облекчаването на мерките, свързани с Ковид – 19, даде възможност за провеждане на кръговете от Републиканския шампионат по Приложно колоездене за 2021 година и при двете възрастови групи. Градовете домакини бяха София, Благоевград, Челопеч, Етрополе, Силистра и Ямбол.

Берковските деца показаха завидни умения при управлението на велосипед, трайни и задълбочени знания при решаването на изпитните листовки, както и умения за работа в екип при отборните задачи. Това им донесе и завоюване на първите места, както в индивидуалното, така и в отборното класиране във всички кръгове.

В крайното индивидуално класиране при 10 -12 годишните Спасияна Желязкова е първа, Марина Танчева втора, а Гергана Кръстева четвърта, с участие в един кръг по-малко. Момчетата се наредиха съответно Мартин Илиев първи и Кристиан Радославов четвърти.

Със своето последно участие във възрастова група 12-15 годишни,  Йоана Трендафилова отново доказа, че е сред най-добрите и оглави челната тройка в крайното класиране при момичетата. Румен Григоров за поредна година защити първото си място. Към него се присъедини и Мартин Илиев. Независимо, че той е от по-малката група успя да покаже чудесни резултати. Купата за КОМПЛЕКСЕН ПОБЕДИТЕЛ отново е притежание на Берковица.

Очакваме включване на берковски състезатели в Националния отбор за участие в Европейския шампионат, който ще се проведе през месец ноември 2021 и за първи път ще се състои онлайн.

По традиция всяка година след приключване на шампионата велосипедистите гостуват на кмета на Община Берковица – г-жа Димитранка Каменова,  за да връчат спечелените купи през годината. Госпожа Каменова поздрави победителите и им пожела много здраве, сили да постигат нови успехи през следващата състезателна година и най- вече да растат добри хора. Приятно изненада Йоана Трендафилова, Петя Николаева, Петър Витанов и Георги Яврийски с връчването на плакети от община Берковица за принос и достойно представяне по Приложно колоездене през годините. Те спират да се състезават поради навършване на разрешената възраст за участие. Всички състезатели получиха подаръци от кмета за положения труд и постигнатите успехи.

На срещата беше обсъден и въпросът с финансирането на отборите през 2022 година.

Треньорката Цветана Петкова и децата благодариха за подкрепата и увериха г-жа Каменова, че ще продължат отговорно да защитават честта на града и през следващата година.