АКТУАЛНО

НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ РАСТИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ В КОНТЕЙНЕРИТЕ!!!

Уважаеми жители на Община Берковица,

Не изхвърляйте растителни отпадъци в контейнерите и кофите за смет, а ги поставяйте до тях! Същите ще бъдат събрани и извозени на определените за това места от служителите на ОМ “КД“ – Берковица, както е обявено в графика  за пролетно почистване за периода от 03/04-26/05-2017 г.

При нарушения ще се налагат санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъци на територията на Община Берковица и във връзка със зачестили сигнали за подобни случаи. Чл. 8 от Наредбата гласи: На територията на Община Берковица е забранено:

  1. Изхвърлянето на отпадъци извън предназначените за целта съдове и места.
  2. Изхвърлянето в съдовете отпадъци с потенциално, висок екологичен и здравен риск и отпадъци, които биха могли да доведат до увреждане на самите съдове, сметоизвозващата и сметообработваща техника, в т.ч. /медицински, едрогабаритни, строителни, лесно запалими, взривоопасни, разяждащи, токсични и др./.
  3. Изхвърлянето в съдовете за битови отпадъци, на отпадъци от промишлеността, селското стопанство и животновъдството. При нарушение на общинската Наредба за управление на отпадъците глобата за физически лица е от 10 до 500 лева. При повторно нарушение се налага глоба в двоен размер. За еднолични търговци и юридически лица се налага глоба в размер до 1000 лв.

КАК ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ЗЕЛЕНИТЕ,  СТРОИТЕЛНИТЕ И ЕДРОГАБАРИТНИТЕ ОТПАДАЦИ СЛЕД ИЗВЪРШЕН РЕМОНТ И И/ИЛИ ПОЧИСТВАНЕ В ДОМА НИ?

От 01.11.2016 г. Община Берковица въвежда нова услуга за гражданите на гр. Берковица за изнасяне на строителни и едрогабаритни отпадъци след извършени ремонтни дейности в домовете.

ЛЕСНО И УДОБНО в 5 стъпки!!!

Какво трябва да направим?

  1. Всеки гражданин на гр. Берковица /с изключение на живущите в съставните селища/, който желае да се освободи от строителни и едрогабаритни отпадъци е необходимо да подаде заявка за извозване на тел.0953/88374 или в администрацията: ул. „А. Страшимиров“ № 2 /третия етаж на пожарната/;
  2. Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували, а едрогабаритните отпадъци – приведени във вид, удобен за товарене;
  3. Количеството на отпадъка не трябва да надвишава 2,5 куб.м. -30лв. за един курс. Не се допуска смесването на различните видове отпадъци;
  4. В деня и часа на извозването отпадъците трябва да бъдат изнесени от дворното място на тротоара. Извозването се осъществява в интервала: от 07:30 до 16:00 ч. за дните от понеделник до петък /включително/.
  5. Общинско мероприятие „Комунални дейности“ като изпълнител на заявката проверява адрес, естество на отпадъците, вид, в който са подготвени за извозване и уточнява сумата за заплащане.

 

ЗАБРАНЕНО Е ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА СТРОИТЕЛНИ И ЕДРОГАБАРИТНИ ОТПАДЪЦИ В И ДО КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ!

ПРИ НЕСПАЗВАНЕ НА ТЕЗИ ИЗИСКВАНЯ, ОТПАДАЦИТЕ НЯМА ДА БЪДАТ ИЗВОЗЕНИ И ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТЯХНОТО ТРЕТИРАНЕ И ТРАНСПОРТИРАНЕ НОСИ СТОПАНИНЪТ.

 

НАРУШИТЕЛИТЕ СЕ НАКАЗВАТ С ГЛОБА ДО 5000 ЛЕВА!

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Дом за стари хора - Берковица (8) Кмет на Община Берковица (39) МИГ Берковица и Годеч (14) НЧ "Иван Вазов - 1872" (8) Образование (41) Община Берковица (439) Общинска администрация-Берковица (57) Общински съвет-Берковица (25) Обява (23) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) велислав захариев (8) дневен ред (12) заповед (14) заповеди на кмета (23) избори (10) избори за Народно събрание (9) кмет берковица (8) кмет община берковица (14) конкурс (12) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (17) общинска администрация (55) общински съвет - берковица (8) обява община берковица (8) обявление (77) обявление отдел СУТ (13) основни училища (8) отдел строителство (22) поздравителен адрес (21) проект (12) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (11) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (9) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Велислав Захариев Вицешампион
Актуални Новини

ВЕЛИСЛАВ ЗАХАРИЕВ СТАНА ВИЦЕШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО КЛАСИЧЕСКИ ШАХМАТ ЗА 2023 г. В ГРУПАТА НА 8-ГОДИШНИТЕ

От 2.06.23 г. до 8.06.2023 г., в курортния град Приморско се проведоха държавните индивидуални първенства по класически шахмат за момчета

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО СЪБЕСЕДВАНЕ ЗА ДЛЪЖНОСТ „МЕДИЦИНСКА СЕСТРА“ В „ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ – ГР. БЕРКОВИЦА”

Въз основа на представените документи Комисията, назначена със Заповед № РД-15-351/07.06.2023 г. на кмета на Община Берковица, по проект №BG05M9OP001-2.019-0019

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

УВЕДОМЛЕНИЕ

Областно пътно управление – Монтана уведомява, че от утре, 10 юни 2023 година, се възстановява движението на камиони над 10

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.