Актуални Новини

НОВА ВАНДАЛСКА ПРОЯВА В БЕРКОВИЦА

IMG_8847Поредна вандалска проява възмути жителите на Берковица. Граждани сигнализираха, че в парк „Св. Георги Победоносец“ /Пашината/ е счупено осветително тяло, както и, че са изхвърлени автомобилни гуми. Напоследък сме свидетели на зачестили хулигански прояви, изразяващи се в унищожаване, повреждане и чупене на общинско имущество. Напразни останаха усилията на общината да се опазят и миниатюрите в парк „Здравец“, които периодично стават обект на недобросъвстно отношение. Нерегламентираните сметища са също голям проблем за общината, която непрекъснато полага услилия за почистване и опазване на града и населените места. Неотдавна фонтанът в градинката срещу кооперативния пазар също бе счупен. При всяко посегателство Община Берковица извършва дейности за отремонтиране и почистване, изразходвайки ценен публичен ресурс, който може да бъде използван за нови придобивки.

Община Берковица осъжда тези престъпления и призовава за отговорно отношение на всички към общата собственост! Поставянето на нови съоръжения е в името на гражданите, тяхното удобство и потребности. Нека ценим всяка, дори и малка стъпка, която се предприема по отношение подобряване на условията за живот и по-приветлива визия на града.

Община Берковица апелира към гражданите, които станат свидетели на вандалски прояви, да сигнализират за това в администрацията или на тел. 112.