Актуални Новини, Новини

НОВА ПОБЕДА ЗА БЕРКОВСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

Три призови места за Берковица на шампионат по приложно колоездене

На провелия се на 25 – 27.06.2021 г. последен IV кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене в град Ямбол в индивидуалното класиране при момичетата трите призови места бяха завоювани от Берковица. Гергана Кръстева зае първо място, Спасияна Желязкова – второ, а Марина Танчева – трето. Такова постижение в град Ямбол се случва за втори път за нашите берковски деца, които преди няколко години застанаха отново на почетната стълба. При индивидуалното класиране при момчетата Мартин Илиев зае трето място. И в този кръг берковските велосипедисти, със своите знания и умения, спечелиха симпатията на публиката и отборното първо място. Поставената крайна цел на отбора, комплексен победител, стана факт.

Събитието в град Ямбол бе истински празник за децата. Освен състезанието бяха организирани и развлекателни игри и посещение на забележителностите в града. Състезателите имаха възможност да се запознаят с експонатите в „Музея на бойната слава“ и Вселенариума, където по време на лекцията, придружена с нагледна демонстрация, децата станаха част от небесната шир. Децата бяха силно впечатлени от организираното от общината мероприятие под наслов „Спортът против дрогата“. В обособения кът за фитнес на открито младежи на различна възраст показаха влиянието на спорта за оформяне  на хармонична и естетична фигура.

Благодарение на финансовата подкрепа на Община Берковица и родителите на децата отборът на Берковица участва във всички кръгове от шампионата, за което треньори и състезатели изказват своята благодарност!

Тази година през месец ноември клубът ще чества своя 20-годишен юбилей.

Поздравления за борбения дух и волята за победа на децата!

watermarked-received_2606299959672459watermarked-received_338532341116746