Актуални Новини, Новини

НОВА ПОБЕДА ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ НА БЕРКОВИЦА

На 21 и 22 май в с. Челопеч се проведе I кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене под мотото „Младежта за безопасност на движението“ за възрастова група 12-15 годишни. Отличната организация на домакините и подготовката на състезателите  даде възможност за доброто им представяне.

В първия ден състезанието премина през няколко етапа – решаване на листовки от Закона за движение по пътищата, листовка за техническо владеене на велосипед, листовка, свързана със знанията на децата при оказване на първа долекарска помощ при пътен инцидент.

През втория ден децата показаха завидни умения при управление на велосипед на майсторската пътека и в детското автоградче, където трябваше на практика да приложат знанията си, свързани с пътната обстановка и пътната безопасност.

Полицаи от гр. Пирдоп следяха за правилното движение в автоградчето и даваха своите оценки. След завършване на всички етапи бе направено и крайно класиране.

watermarked-IMG_20210522_132549В индивидуалното класиране при момичетата Йоана Трендафилова зае I място, Преслава Стоянова IV място и Гергана Кръстева VII място.

При момчетата безапелационен победител стана Румен Григоров, Мартин Илиев зае III място, а Кристиан Георгиев – VI място.

Всичко това доведе до заемане на отборното първо място от децата на Берковица. Радостта и удовлетворението от победата личаха по лицата на състезателите, които за поредна година доказаха, че са най-добре подготвени. Тази победа състезателите посветиха на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Победата бе много необходима, защото крайната цел на отборите е спечелване на Комплексната Купа за 2021 г.

Предстои още един кръг в Етрополе на голямата възрастова група и три кръга в Благоевград, Силистра и Ямбол на малката група.

Успех!

watermarked-IMG_20210522_132900watermarked-IMG_20210522_114537