Актуални Новини

НОВА УНИКАЛНА ИЗЛОЖБА НА ИКОНИ В БЕРКОВИЦА

За втори път тази година Берковица се прочу с изложба на икони, но не каква да е изложба! Уникалното в случая е, че и сега иконите са изработени от мъж. Неговото име е Велю Цветанов Велюв, който с гордост вече можем да наричаме наш съгражданин. Изложбата е подредена в Пенсионерски клуб „Берковски кестен“. Тя съдържа 31 пана, от които 25 са икони, а 6 са на цветна тематика. Официалното откриване на изложбата бе днес  в 11 часа, а гост на събитието бе заместник-кметът г-н Радослав Найденов. Той благодари на всички членове на пенсионерския клуб за активната им и всеотдайна дейност и многобройните инициативи, които обогатяват културния календар на общината. Г-н Найденов поднесе скромен подарък на г-н Велюв и лично му благодари, че е предоставил възможността на жителите и гостите на града да се запознаят и видят майсторските произведения.

Авторът на красивите експонати е роден на 01 февруари 1949 г. в с. Караш, община Роман, област Враца. Завършил е висшете си образование, специалност „Реставрация“, в Ленинград, днешен Санкт Петербург, Русия. Работил е като реставратор в Русия, Сърбия, Израел, Румъния, остров Малта и в България. През дългия си творчески път Велю Цветанов Велюв  е организирал и подреждал множество международни и национални изложби със свои авторски произведения. Пенсионирал се е като служител на Врачанската митрополия. В момента живее в китното берковско село Замфирово, където се е установил за постоянно.

Изложбата може да бъде посетена всеки ден от седмицата в Пенсионерски клуб „Берковски кестен“ от 08.00 до 17.00 часа до 25 януари 2019 год. Заповядайте!