Актуални Новини

НОВИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА УНИЦЕФ Д-Р ДЖЕЙН МУИТА ПОСЕТИ БЕРКОВИЦА

jane-42727-1000x0Новият представител на УНИЦЕФ д-р Джейн Муита посети Берковица на 5 юли 2018 г. и се срещна със заместник-кмета Радослав Найденов. Тя идва в България след успешно изпълнение на 5-годишен цикъл на сътрудничество от предишния представител на УНИЦЕФ Мария Хесус Конде, която на 20 септември 2016 г., заедно с кмета инж. Милчо Доцов, откриха Семейно-консултативен център в Берковица.

От срещата-разговор между д-р Муита и г-н Найденов стана ясно, че Община Берковица от години си партнира с УНИЦЕФ и съвместната работа ще продължи в посока ранно детско развитие, програми за родителство, деинституционализация, превенция на насилието в училище, промяна на социалните норми и др. Гостът и зам.-кметът дискутираха проблемите и въпроса са сътрудничеството за подобряване на положението на децата, особено в сферата на детското и младежко участие, приобщаващото образование и борбата с насилието над деца.

Ясно е, че децата са пълноправни носители на права, и УНИЦЕФ и Община Берковица ще продължат да  работят в сътрудничество, за да гарантират  техните права със семействата, местните власти, бизнеса, правителството и академичната общност. Усилията в бъдеще ще са насочени към превенцията, след като бъде направена подробна оценка на деинституционализацията. Това сподели и новият представител на УНИЦЕФ д-р Джейн Муита.