Актуални Новини, Новини

НОВИ УСПЕХИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ

Успешно завършиха още два кръга от Републиканския шампионат по Приложно колоездене за възрастова група 10-12 годишни. Единият в Благоевград, а другият в гр. Ямбол. Децата на Берковица се представиха чудесно и в двата града, като в отборното класиране заеха първо и второ място. След тях останаха отборите на Силистра, Благоевград (с три отбора), Етрополе, Първомай, с. Градина и Ямбол.

В индивидуалното класиране в Благоевград при момичетата Сияна Симова е първа, Виктория Доцова – втора, Валентина Бабачева – трета, а Никол Бисерова – четвърта. При момчетата Любомир Андреев зае първо място, Михаил Младенов е втори, а Антонио Николицов – трети.

В гр. Ямбол най-добре се представи Виктория Доцова като зае първо място само с 4 наказателни точки и спечели и купата на кмета за най-добре представил се състезател. На второ място се класира Валентина Бабачева с 12 наказателни точки, трета е Сияна Симова с 15 наказателни точки и четвърта остана най-малката ни състезателка – десетгодишната Никол Бисерова, която тази година участва за първи път. При момчетата за трети пореден път Любомир Андреев се класира на първо място с 7 наказателни точки. Втори е Антонио Николицов с 11 наказателни точки, четвърти Михаил Младенов с 31 наказателни точки, а пето място остана за Алекс Соколов с 33 наказателни токи. Алекс играе за първа година, но това не му попречи да се класира в шестицата.

Състезанията включват теория и практика. Децата решаваха индивидуално 20 въпроса в листовки, свързани с правилата за движение по пътищата, 4 кръстовища за 2 минути, теоретични задачи по преценка на съдията, като за всеки кръг са различни.

Практическият изпит включва майсторско управление на велосипед на 2 пътеки и управление в детско автоградче, съобразявайки се с пътните знаци, престрояване и маневри. За всяка грешка се отбелязва наказателна точка.

Остава още един кръг в гр. Варна от 28.06 до 30.06.2024 г.

На основание класиранията на всички участващи деца от страната ще бъде определен разширеният състав на Националния отбор. Берковица ще е домакин на лагер-сбора, където ще бъдат избрани 2 момчета и 2 момичета, които ще представят България през месец септември на Европейския шампионат в Париж.

Успех на берковските деца!