Актуални Новини

НОВИ УСПЕХИ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ВТОРО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ – БЕРКОВИЦА В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ „ЗНАЙКО“

Четвъртокласничката Теди Тихомирова и седмокласникът Дани Ивайлов от Второ основно училище „Христо Смирненски“ – Берковица се класираха за участие в Националното състезание по информационни технологии „Знайко“, организирано от Сдружение „Образование и технологии“ – Бургас.
В Областното състезание през месец март 2015 година учениците участваха с авторски проекти, с които впечатлиха журито, и то им отреди челни места и участие в Националния кръг.
Днес, 24 април 2015 година, Теди замина за Рибарица, където в три поредни дни ще се състезава с деца от цяла България. Надпреварата между учениците от 5-8 клас, в която ще участва Дани, ще се състои в курорта Пампорово от 15 до 17 май тази година.
Основната цел на състезанието е да предостави възможност на учениците от 1. до 8. клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.
Желаем на Теди и Дани успешно представяне!