Актуални Новини

НОВО СПОРТНО СЪОРЪЖЕНИЕ БЕ ОТКРИТО ДНЕС В БЕРКОВИЦА

IMG_3195В Берковица официално бе открит Център за отдих, свободно време и спорт в ж.к Изгрев. Проектът „Изграждане на център за отдих, свободно време и спорт в ж.к Изгрев гр. Берковица“ е с Договор за безвъзмездна финансова помощ № 46/3/3211471 от 04.02.2015 г. е между Община Берковица, Държавен фонд Земеделие и МИГ „Берковица-Годеч“. Общата му стойност е 90 824 лв. без ДДС, а строително-ремонтните дейности са за 85 654 лв. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 100%.

Проектът се реализира по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. Фирмата изпълнител е „ АЙ БИ ТРЕЙД ЕНД КОНСУЛТ“ ООД – София.

По проекта са изградени комбинирано спортно игрище за тенис на корт и волейбол, зона за зрителите, осветление, маси за игра на шах, табла, карти на открито и 5 пейки за отдих.

Конкретните цели на проекта са:

Изграждане на съвременни условия за отдих, свободно време и спорт в ж.к. „Изгрев“, гр. Берковица;

Насърчаване развитие на спортните дейности и инициативи в общината, привличане на младите хора към активно спортуване;

Създаване благоприятни условия за спорт на открито и физическо възпитание за деца и ученици живущи в ж.к. „Изгрев“, гр. Берковица;

Обособяване на места за отдих и свободно време за жителите, гостите и посетителите на гр. Берковица;

Инвестицията в спорта и създаване на здравословни навици сред децата е сред приоритетите на Община Берковица. Надеждата е, че всички с удоволствие ще спортуват в тези съоръжения. Община Берковица благодари на всички родители, чиито деца са записани в спортни клубове, защото спортът е не само здраве, но възпитава силни личности и силни характери. Призоваваме към добросъвестно отношение за опазването на тези съоръжения. Нека всеки накара повече свои приятели и родители да се раздвижат, да бъдат по активни със спортни занимания. Затова загасете компютрите и излезте навън да спортувате.

Сред официалните гости на събитието бяха евродепутатът Владимир Уручев, народните представители Цветан Цветанов и Десислава Атанасова, Областният управител на Монтана г-н Ивайло Петров, жители и гости на града. Отец Петър отслужи тържествен водосвет. Зам. – кметът г-жа Гергана Антонова заедно с децата от спортен клуб „Тони спорт“ прерязаха лентата на новото спортно съоръжение, след което всички присъстващи гледаха демонстативен волейболен мач на момичетата от „Тони спорт“.