Актуални Новини

НОВ УСПЕХ ЗА БЕРКОВСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

2На 12  и 13 май се проведе първи кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене с деца до 15 години /голяма възрастова група/.

     При чудесно време и организация се проведе надпреварата. За отбелязване е, че нашите деца от Берковица решиха листовките без грешка.

     В петък се проведе теоретичната част на състезанието, което включва решаване на листовки от Закона за движение по пътищата /ЗДП/ и теоретичен тест, свързан с велосипеда, с неговото устройство и техническата му изправност.

За наша радост берковските деца решиха първия тест с 0 /нула/ наказателни точки, които им вдъхна увереност за добро представяне на следващия ден.

3При прекрасен, слънчев, съботен ден се проведе практическата част на състезанието на новооткритата площадка по пътна безопасност в село Челопеч. В нея са включени управление на велосипед, детско автоградче  и майсторско управление на специално подредена пътека от различни по трудност елементи.

Нашите деца за пореден път доказаха, че са най – добри и завоюваха първо място в отборното класиране.

В индивидуалното класиране при момичетата, първо място зае Ралица Каменова –  ученичка от 3.ОУ „Иван Вазов”, а при момчетата – Свилен Клименко от 1.ОУ „Н. Й. Вапцаров”.

     На състезателите от тази възрастова група предстои още един кръг,  който ще се проведе в края на май в Ботевград.

Пожелаваме нов успех на отбора!!!