Актуални Новини, Новини

НОВ УСПЕХ ЗА ВЕЛИСЛАВ ЗАХАРИЕВ НА ПРЕСТИЖЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР

Велислав Захариев пред шахматната дъсла

Велислав Захариев от гр. Берковица грабна бронзов медал в детски шахматен турнир “Коледни Звезди”, който се проведе този уикенд в столицата. В него взеха участие почти всички шампиони и медалисти до 12 годишна възраст от държавните първенства през годината, поради което бе определен като най-силният детски шахматен турнир за 2021 г.
По традиция нашето шестгодишно момче бе най-малкият състезател, което обаче не му попречи да постигне три победи от общо шест изиграни партии, допускайки загуби от шампиона на турнира, четвъртия и седмия в генералното класиране. Този резултат го нареди на трето място, само с половин точка по-малко от победителя при осем годишните и на тринадесето място от общо двадесет и петте състезатели.
Заслуженият медал е идеален завършек на турнирната 2021 г. за Велислав, след като стана вицешампион на едно от първенствата на Европейския съюз, което се проведе в Австрия, шампион на България до 8 г. в държавното индивидуално първенство, шампион на България до 7 г. в държавното индивидуално ученическо първенство, както и спечелени още много купи и медали от турнири, състояли се по-рано тази година.

Берковица се гордее с малкия шампион! Пожелаваме му покоряване на нови върхове!