Актуални Новини

НОВ УСПЕХ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ

IMG-c3a3731b6ff4ddd64a8d64a5a118ab85-VУспешно завършиха участието си в Републиканския шампионат по Приложно колоездене състезателите от община Берковица, като в крайното класиране във възрастова група 12-15 годишни са на първо място. На 16 и 17.05.2019 г. в гр. Петрич те успяха отново да докажат, че са най-добре подготвения отбор. Завърнаха се с две купи – едната за първо място, а другата – купата на кмета, за отбор с най-малко наказателни точки по теория. Допуснаха само 2 грешки.

Момчетата тази година повториха успеха, който постигнаха миналата в гр. Ямбол. В индивидуалното класиране заеха първите три места. На първо място се класира Петър Димитров Витанов, втори стана Свилен Борисов Клименко, а трети – Георги IMG-e7baae23ebdf688116701c01dcc1d0ad-VНиколаев Яврийски.

При момичетата  на този кръг Валери Томиславова Желязкова се класира трета.

Състезатели и треньори са доволни от постигнатите успехи.

На връщане за Берковица отборът посети местността Рупите и храма „Света Петка Българска”, за да се зареди със силата и енергията на Ванга.

Трябва да отбележим, че битката за спечелване на комплексната купа продължава с участието на по-малките състезатели във възрастова група 10 – 12 годишни. Те спечелиха първия кръг в гр. София, но имат още три кръга през месец юни в Благоевград, Варна и Първомай.

Да им пожелаем успех!