Актуални Новини, Новини

НОВ ГЕНЕРАЛЕН ПЛАН ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ЗА ЧАСТ ОТ ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ В ГРАД БЕРКОВИЦА

От днес влизат в сила правилата за движение, заложени в новия частичен Генерален план за организация на движението за централна градска част, съобразно конкретните условия на натовареност на пътния трафик в община Берковица.

Целта на плана е да се създаде нова организация на движение за дългосрочно и устойчиво развитие на урбанизираната централна част в града.  Определени са  посоките на движение по улиците с цел подходящо развитие на техническата инфраструктура и улеснение на предвижването, както с моторни превозни средства, така и на пешеходците.

Създадена е нова организация по част от уличната мрежа, като някои от улиците са с еднопосочно движение. Изградени са на места нови повдигнати пешеходни пътеки с цел безопасното предвижване на пешеходците, пребоядисани са съществуващите старите пешеходни пътеки.

Основната концепция на планираната организация на движението е да се запази предимството по главното направление по бул.„Николаевска”, ул. „Поручик Загорски”, ул. „Тимок”, ул. „Берковска река”,ул „Александровска” и ул.„Огоста”, което да бъде осъществено чрез следните мерки:

– Ул.”Поручик Загорски” става еднопосочна с посока на движение от ЦГЧ към ул.” Поручик Грозданов”, като от дясната й страна по протежение на цялата улица са обособени паркоместа. За таксита са отредени 11 на брой места, обособени от кръстовището с ул.”Николаевска” до кръстовището с ул. “Иван Вазов”. Останалата част от улицата е за обществен паркинг.

-Ул.”Хризантема” става еднопосочна с посока на движение от ул.”Поручик Грозданов” към ул.”Иван Вазов”, като от лявата й страна по посока на движението се обособяват места за обществен паркинг по продължение на цялата улица.

-Ул.”Николаевска” от кръстовището с  с ул.”Поручик Загорски” в посока центъра, се обособяват 40 паркоместа, под ъгъл от 45 градуса, от които 2 са за хора със специални потребности.

-Ул. “Иван Вазов” става еднопосочна с посока на движение от ул.”Александровска” до ул.”Берковска река”, като в отсечката от ул.”Александровска” до ул.”Поручик Загорски“ се обособяват 7 броя парко места.

-Ул. “Поручик Грозданов” става еднопосочна с посока на движение от ул. “Берковска река” до ул. “Николаевска”.

-Ул. “Иван Вазов” – еднопосочна с посока на движение от кръстовището с ул.”Александровска” до кръстовището с ул. “Берковска река”.

-Ул.”Тимок” става еднопосочна с посока на движение от ул.”Александровска” до ул. “Атанас Кюркчиев” за лентата за движение от източната страна на канала, и еднопосочна в обратна посока за западната страна на канала по ул. “Поручик Загорски”. За облекчаване на движението по двете улици е пуснат в ескполатация моста над канала, на кръстовището на ул. “Хризантема“ и ул.“Тимок“.

-Ул. „Огоста“ в посока ул. „Д-р Иван Панов“ е обособена, като път с предимство. В тази връзка за идващите по ул. “Ком”, която остава еднопосочна, е поставен знак стоп на кръстовището с ул. “Д-р Иван Панов”, пред дискотеката.

watermarked-DSC05533watermarked-DSC05523watermarked-DSC05531