Актуални Новини, Новини

НЧ “ИВАН ВАЗОВ – 1872” – БЕРКОВИЦА ОТБЕЛЯЗА 150 ГОДИНИ ЧИТАЛИЩНО ДЕЛО С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ

НЧ "ИВАН ВАЗОВ - 1872" - БЕРКОВИЦА ОТБЕЛЯЗА 150 ГОДИНИ ЧИТАЛИЩНО ДЕЛО С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ

На 18.05.2022 г., с двучасов спектакъл над 200 участници се включиха в концерта по случай 150 – годишнината на НЧ “Иван Вазов – 1872” – Берковица. Сцената събра любители на музиката, театъра и танцовото изкуство.
Гост на събитието беше Д-р Николай Дойнов – Председател на Съюз на народните читалища в България. Събитието уважиха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица, Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица, Ванина Вецина – Областен управител, общински съветници, представители на Музеен комплекс – Берковица, граждани.
Кметът Димитранка Каменова поздрави Надя Тимчева – Председател на читалището за развитието и обновяването на културното средище и връчи плакет.

“150 години духовност и стремеж към съхраняване на българщината! Продължавайте с плам и вдъхновение мисията си да образовате, да пазите и предавате традициите, да бъдете фактор в културния живот на Берковица”

С благодарност, Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица


Подарък и поздравителен адрес поднесоха и Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица и Станислава Витанова – Директор на Музеен комплекс – Берковица, с който читалището си партнираше успешно по време на събитията, свързани с честването. Културната институция получи още много цветя и пожелания за сила и енергия да продължи да развива, съхранява и предава все така вдъхновено читалищното дело в Берковица.