АКТУАЛНО

НЯМА ПОТВЪРДЕН СЛУЧАЙ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ МОНТАНА

В регион Монтана под домашна карантина са 91 души, завърнали се от Италия през последните дни. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Монтана д-р Елена Борисова по време на редовното заседание на Областния медицински съвет, проведено днес. В община Берковица пристигналите от рисковия район са 5 и също са със задължение да спазват 14-дневен карантинен период.

Все още не е ясно дали ще бъде удължена грипната ваканция. Това ще се реши на 11 март, каза областният управител Росен Белчев. Той издаде заповед, с която забрани провеждането на културни събития и мероприятия на закрито, всички спортни мероприятия ще бъдат без публика. Забранени са и извънкласните занимания в училищата и обединените детски комплекси.

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в областта е под средната за страната и достига 95,36 на 10 000 души. В инфекциозното отделение на областната болница са разкрити 22 легла. Обособен е изолатор от две стаи с по три легла за евентуално настаняване на болни с коронавирус, съобщи директорът на МБАЛ „д-р Стамен Илиев” д-р Тони Тодоров.

„Вече е засилена живата охрана, спрени са плановите операции. Забранени са свижданията и масовите събирания при изписването на бебенца. Ограничен е достъпът до всички звена. Ще се приемат нови пациенти само с необходимост от спешна хирургическа намеса и спешни случаи на сърдечно-съдови и неврологични заболявания. Налични са достатъчно дезинфектанти, заявена е доставката на лични предпазни средства, но на този етап такива няма”, поясни д-р Тодоров.

В инфекциозното отделение на ломската болница леглата са 13, заети са 8. Сред пациентите няма хора със съмнения за коронавирус. Допълнителните легла са пет. Директорът на Центъра за спешна помощ в Монтана д-р Серьожа Ценков съобщи, че центърът разполага с необходимите предпазни средства, включително очила, специални престилки, маски, калцуни и бонета за еднократна употреба и дезинфектанти.

 

РД-18-15

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-166 (4) от 05.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.