Актуални Новини

ОБРАБОТКА ПРОТИВ КЪРЛЕЖИ И БЪЛХИ

На 22 май 2018 г. /вторник/ от 10:30 часа ще бъде извършена обработка против кърлежи и бълхи в градинката, намираща се между улиците „Опълченска“ и „Даме Груев“ в град Берковица.

Призовават се всички за повишено внимание, особено хората с алергии и малки деца!

Как да се предпазим от кърлежи?

Любителите на разходките в парка да внимават!

Пролетта и лятото са сезоните, в които се радваме на топлото време и се отдаваме на разходки на открити места, паркове, градини, планински поляни. Тези приятни активности крият риск от меко казано лошия късмет да бъдете засегнати от кърлеж.

Кърлежите са коварни паякообразни, които се впиват в кожата на труднодостъпни и видими части, могат да предизвикат възпаление, а дори да пренесат опасна болест, като лаймската болест, например.

Какви превантивни мерки можете да вземете, за да предпазите себе си и семейството си от кърлеж?

* Преди всичко се обличайте подходящо. Ако планирате разходка на открито, облечете дрехи с дълги ръкави и крачоли. Не оставяйте открити части на тялото, достъпни за кърлежите.

* Проверявайте тялото си и дрехите си често. Това ще ви помогне да видите и отстраните кърлежа преди да се е впил в кожата ви.

* Носете светли или бели дрехи. Кърлежите са тъмни до черни на цвят и по този начин ще ги видите по-лесно.

* След като се приберете веднага огледайте тялото си пред огледалото, включително свивките на краката, подмишниците, гениталиите, задните части, под и около гърдите, дори косата.