Актуални Новини

ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Драги съграждани, общината изпитва в момента финансови трудности. Все още времето от седем месеца не е достатъчно да се разработят, а още повече да се одобрят различни проекти по европейски програми. Ето защо трябва да променим собственото си съзнание и си помогнем сами, с това което можем, а можем много. Наближава празника на града, а трябва да разчупим шаблона и направим празника по-хубав, по-весел, по-интересен. Какво бихме направили?

  1. Да приведем обстановката около нашите домове в приветлив вид- да почистим тротоарите около нас, за което пари не са нужни или най-малкото три лева за препарат и да напръскаме или сами да изчистим бурените.
  2. Да отремонтираме оградите и евентуално фасадите /да изкърпим дефектите/
  3. Да не изхвърляме отпадъците си, където не трябва и не замърсяваме околните паркове и градинки. Да приучим нашите деца сами да се грижат за това.
  1. Да не рушим поставените фигури в парковете.
  2. Да не газим зелените площи и не късаме цветята.
  3. Където има камъни, стари коли и отпадъци по тротоарите да ги приберем, да дадем на вторични суровини, да съберем на купчини за извозване от колите на Комунални дейности.
  4. Да помогнем за окосяване на площите, за да избегнем ухапване от кърлежи и други животинки.
  5. Там където няма живеещи да се отзоват техни близки, наследници или плащащите данъците на сградите.

           Нека не разсъждаваме, че за всичко са необходими пари и както опазваме дома си вътре, така да бъде и около него. Нека покажем пред гостите си, че тук живеят хора, милеещи за населеното си място и направим общината по – красива!

 

Д О П И Т В А Н Е  ДО ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА КАКВА ДЕЙНОСТ МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПОМЕЩЕНИЯТА:

  1. Сградата на халите.
  2. Партера на високия блок „Ком“ при разклона за гарата /мястото на бившия хранителен магазин и технически съюз/.

Вашите предложения напишете и пуснете в кутията за сигнали и предложения на Общинска администрация – Берковица в срок до 30 август 2016 година.

Ще бъдем много благодарни за Вашите идеи!

                      БЛАГОДАРИМ  ВИ!

В бъдеще ще има и други допитвания. Моля, отзовете се на настоящото! Посещавайте сесиите на Общински съвет, като следите датите за тяхното провеждане, за да знаете за проблемите! С това Вие ще докажете своята съпричастност към бъдещето на общината!