АКТУАЛНО

ОБУЧЕНИЕ НА УЧЕНИЦИ ПО ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ ПО ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +“

1Обучение по оказване на първа долекарска помощ се проведе на 215.02.2017 г. във Второ основно училище „Христо Смирненски“, гр. Берковица. Обучението е организирано в рамките на проект „Безопасно училище – система за сътрудничество между местната власт и полицията, насочена към училищата и образователните институции в областта на пътната безопасност и извънредните ситуации”, финансиран по програма „Еразъм+”, ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и 20170215_140032добри практики”, Договор  № 47/DESIT-RE/2015 от 02.11.2015 г. Лектор на обучението бе г-жа Брънкина, ръководител на Общински клуб на  Български младежки Червен Кръст. Също така в обучението се включиха и доброволците от БМЧК Петя Христова, Катерина Еленкова и Мария Ангелова. БМЧК е най-голямата доброволна младежка организация в Република България, неразделна част от Българския Червен кръст.

Обучени бяха 25 ученици от 4-ти и 5-ти клас, които са включени в двугодишния проект. Присъстваха полицейски служители на Районно управление на МВР гр. Берковица –  Георги Иванов, началник група „Охранителна полиция”,  Николай Стоянов – Полицейски инспектор  и представители на Общинска администрация Берковица.

20170215_133952Обучението бе организирано от екипа по проекта. След проведеното обучение учениците получиха подаръци със светлоотразителни елементи, като жилетки, шапки, раници, ключодържатели, стикери, гривни, чадъри, ленти и други предмети, необходими за тяхната безопасност на пътя. В рамките на проекта са закупени и по един ключодържател и една гривна за всеки един ученик от Второ основно училище „Христо Смирненски”, което е партньор по проекта. Светлоотразителните предмети са закупени с цел подобряване на безопасността на учениците на пътя, когато те играят на улицата, на път до училище и обратно, при каране на велосипед, кънки, скейтборд и др. и при използване на МПС за обществен превоз. Дейността изцяло кореспондира със основната цел на проекта, а именно да подобрим безопасността на учениците в гр. Берковица не само на пътя, но и в случай на извънредна кризисна ситуация.

 

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия по програма Еразъм +.

Тази публикация [съобщение] отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-167 (1) от 07.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
кмет берковица
Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,СКЪПИ ИМЕНИЦИ,БАНКЕРИ, МОРЯЦИ, ТЪРГОВЦИ, Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Денят на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, покровител

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.