Актуални Новини

ОБУЧЕНИЕ НА УЧЕНИЦИ ПО ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ ПО ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +“

 

1На 16.02.2017 г. в Първо основно училище „Никола Вапцаров“, гр. Берковица се проведе обучение по оказване на първа долекарска2 помощ. Обучението е организирано в рамките на проект „Безопасно училище – система за сътрудничество между местната власт и полицията, насочена към училищата и образователните институции в областта на пътната безопасност и извънредните ситуации”, финансиран по програма „Еразъм+”, ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и добри практики”, Договор  № 47/DESIT-RE/2015 от 02.11.2015 г. Лектор на обучението бе г-жа Брънкина, ръководител на Общински клуб на  20170216_133122Български младежки Червен Кръст. Също така в обучението се включиха и доброволците от БМЧК Петя Христова, Катерина Еленкова и Мария Ангелова. БМЧК е най-голямата доброволна младежка организация в Република България, неразделна част от Българския Червен кръст.

Обучени бяха 25 ученици от 4-ти и 5-ти клас, които са включени в двугодишния проект. Присъстваха полицейски служители на Районно управление на МВР гр. Берковица –  Георги Иванов, началник група „Охранителна полиция”, Боян Иванов – Младши полицейски инспектор  и представители на Общинска администрация Берковица.

20170216_140257Обучението бе организирано от екипа по проекта. След проведеното обучение учениците получиха подаръци със светлоотразителни елементи, като жилетки, шапки, раници, ключодържатели, стикери, гривни, чадъри, ленти и други предмети, необходими за тяхната безопасност на пътя. В рамките на проекта са закупени и по един ключодържател и една гривна за всеки един ученик от Първо основно училище „Никола Вапцаров“, което е партньор по проекта. Светлоотразителните предмети са закупени с цел подобряване на безопасността на учениците на пътя, когато те играят на улицата, на път до училище и обратно, при каране на велосипед, кънки, скейтборд и др. и при използване на МПС за обществен превоз. Дейността изцяло кореспондира със основната цел на проекта, а именно да подобрим безопасността на учениците в гр. Берковица не само на пътя, но и в случай на извънредна кризисна ситуация.

 

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия по програма Еразъм +.

Тази публикация [съобщение] отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.