Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ВЗЕ УЧАСТИЕ В XV-ТО МЕЖДУНАРОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

sdr

В тазгодишното издание на престижния международен форум участие са взели над 50 организации – туроператори, туристически агенции, туристически сдружения и асоциации, туристически центрове и общини, рекламни агенции и туристически списания, музеи, посолства. Участвали са изложители от три континента, а сред тях са се откороявали Южна Африка, Китай, Виетнам, Унгария, Азербайджан, Палестина, Бразилия, Полша, Словакия и Чехия.

 

IMG-c2d8e594e32b6e41083de76af8cc50ed-VОбщина Берковица се е представила с богат набор от рекламни материали: два вида брошури за Берковица, дипляни, туристически карти за Берковски Балкан и за Северозападен Балкан, брошура „Неоткритата тайна на Западна Стара планина“, дипляна за Етнографски музей, флаер за културен и спортен календар на Община Берковица за 2018 г., флаер за Първи северозападен фестивал на духовата музика, визитки и дипляни на места за настаняване. Освен с печатни издания общината е представена и  с богато украсен щанд с берковска керамика, ръчно тъкани пана и дърворезба, тематични банери за Музеен комплекс – Берковица и банер за Фестивала на духовите музики. Интерес за посетителите е представлявал асортиментът на минерална вода „Ком“, както и фактът, че тя се бутилира в с. Бързия. На гостите са раздавани дискове на Берковската духова музика – една от емблемите на Берковица и на България и са черпени с берковска баница.

 

dav

Интерес към Община Берковица са проявили многобройни туроператори и туристически агенции: фирми, специализирани в организирането на ученически почивки; общини, провеждащи туристически изложения; туристи, посещавали Берковица и желаещи да видят града под Ком.

При откриването на изложението щандът ни е посетен от официалните гости – г-жа Ирена Георгиева – Зам.- министър на туризма, г-н Даниел Панов – Кмет на Велико Търново, представители на туристическия бранш, както и от домакините от Царевград Търнов, които са изразили задоволството си от богато подредения щанд.