Актуални Новини, Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ВРЪЧИ НАГРАДАТА „КЛАС НА ГОДИНАТА“

Конкурсът „Клас на годината“, организиран от Община Берковица и МКБППМН, събра на 9 септември 2020 година в градската градина ученици от основните и средните училища на територията на община Берковица, постигнали особени постижения в класната стая.

Гост на събитието бе г-жа Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица и Председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, която лично връчи наградите на победителите в състезанието. За доброто настроение на присъстващите се погрижи талантливата Никол Николаева, която предизвика положителни емоции с вокалните си изпълнения.

„Клас на година“ е съревнование, което се провежда за поредна година, а участниците в него полагат усилия целогодишно в областта на науката, изкуството, литературата и спорта, за да се удостоят с почетната награда.

Учебната 2019/2020 година беше необичайна и различна от всички останали досега. Учениците усвояваха знания и придобиваха умения в отдалечена интернет среда. Работата в електронна среда бе предизвикателство и пред учители и родители. С общи усилия, всички заедно, постигнаха много добри образователни резултати и сега, на прага на новата учебна година, те отново са готови да покоряват върхове.

През изминалата учебна година всички ученици положиха много усилия, за да затвърдят своите знания и да усъвършенстват своите умения. Ето защо благодарността е към всички – за труда, за ентусиазма, за амбицията и стремежа към съвършенство.

Класове и от основните и от средните училища подадоха своите заявки в тазгодишната надпревара в конкурса и бяха оценени по критерии, изготвени от организатора на състезанието – Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, които включват  училищен успех, постижения в спорта, науката, изкуствата и литературата, постижения в конкурси, фестивали, състезания, олимпиади, първенства, неизвинени отсъствия, наложени наказания от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по ППЗНП.

След извършване на оценяването комисията присъди първото място, на 5.а клас от 3 ОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица, с 352 точки. Победителите получиха купа, грамоти, слушалки с микрофон, топка и химикалки.

На второ място  с 271 точки се класира 7.а клас от 3 ОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица. За старанието си учениците получиха купа, грамоти, слушалки с микрофон и химикалки.

Третото място бе за 6.а клас от 3 ОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица, постигнал  250 точки. Шестокласниците получиха купа, грамоти и слушалки с микрофон.

Комисията оцени труда на всички участници и реши да присъди и две поощрителни награди – на 9.б клас от Лесотехническа професионална гимназия – гр. Берковица и на 7 клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методи“, с. Замфирово, общ. Берковица. Наградите за децата бяха грамоти и слушалки.

Община Берковица оценява високо дейното участие, стимулира желанието за постигане на успехи, благодари за старанието и вложената енергия.

Поздравления за всички тези отговорни ученици, постигнали отлични образователни резултати, с постижения в областта на науката, изкуствата и спорта, които освен с талант и знания, впечатляват с  добротата си, със съпричастността си, с готовността си за подкрепа и помощ към околните.

Пожелаваме им добротата да е техен спътник в живота, да останат верни на своите принципи, да не спират да творят щастие с добрите си сърца! Да сбъдват желанията си, да следват мечтите си, да предават своята положителна енергия на хората около тях.

watermarked-DSC02004watermarked-DSC02013watermarked-DSC02018