Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАВА ПАРИ ЗА РЕМОНТИ СЛЕД ВАНДАЛСКИ ПРОЯВИ ВМЕСТО ДА ИНВЕСТИРА В НОВИ СЪОРЪЖЕНИЯ

IMG_4629През 2015 година Община Берковица инвестира близо 150 000 лева за благоустрояването на парк „Здравец“. Вместо поляни с трева там се появиха детска площадка, дървени пластики и 10 миниатюри, макети на архитектурни и други забележителни обекти в Берковица. И това място не бе пощадено от вандализъм и стана жертва на серия посегателства. Последните случаи са: сериозно пострадали две миниатюри – куполът на църква „Рождество Богородично“ е счупен, както и главата на Малинарката от мраморната чешма. Постоянно замърсена е и детската площадка.

Много жители на съседните къщи се радват на новото, възмущават се и своевременно подават сигнали, когато станат свидетели на вандализъм. Община Берковица им благодари за съвестното отношение и се надява повече хора да последват техния пример. Въпреки че в района е поставено видеонаблюдение обмисля се вариант за засилване на сигурността в парка. Предстои подобряване на туристическата инфраструктура, водеща към атракциите в парк „Здравец“– трябва ли да се харчат допълнителни средства за охрана на всяка детска площадка в града?!

Ръководството на Община Берковица призовава жителите на града да не допускат вандалски прояви в парковете и градинките, да проявят бдителност към отделни личности, които рушат създадените за цялата общност придобивки и удобства. Сигнали за подобни прояви могат да бъдат подавани на горещите телефони на общината – 0953/ 88-418 и 0885119056.